En garasje som tar vare på motorsykkelen din

Motorsykkel er ingen helårssport, og som alle sykkelentusiaster vet er riktig oppbevaring og lagring av sykkelen i vintermånedene alfa og omega. For når sola titter fram igjen ønsker vi jo alle en problemfri start på sykkel-sesongen.

En egen garasje

Omtrent 30 % velger å lagre sykkelen sin hos forhandleren eller i klubben. Det mest praktiske er likevel å oppbevare sykkelen i egen garasje. Da har du den lett tilgjengelig om de skulle komme noen deilige, solfylte dager og trangen til å ta seg en tur skulle bli for stor. Har du litt plass til overs er det både enkelt og rimelig og sette opp sin egen garasje. Ikke trenger det å være særlig kostbart heller.

Dette må du huske før du setter sykkelen bort for vinteren

  • Ikke slurv med rengjøringen. Motorsykkelen tåler ikke veisalt på samme måte som en bil, og vasker du ikke sykkelen din ordentlig før du setter den bort kan den begynne å ruste i løpet av vinteren.
  • En annen viktig ting å huske er å fylle tanken før du parkerer den for vinteren. Er ikke tanken full vil temperaturendringer føre til at det danner seg kondens på innsiden av tanken. Noe som igjen kan føre til rust. Og rust i tanken er så godt som umulig å bli kvitt.
  • Ikke slurv med vedlikeholdet av batteriet. Kjøp deg en elektronisk lader. Den vil lade sykkelen når det er nødvending og du behøver ikke ta ut batteriet av sykkelen.
  • Tapp oljen og fyll på ny. Det er viktig at sykkelen din står med ny olje gjennom vinteren. Brukt olje kan føre til korrosjon i motoren. Så husk ny olje og nytt filter før du lagrer.
    Forgasseren bør være tom når sykkelen står lagret. Ellers kan bensinen koagulere og tette dysene.

About

View all posts by