2014-sesongen av Speedway

Speedway GP er i gang med 2014-sesongen, som blir den tjuende i alt siden det ble en offisiell gren underlagt den internasjonale foreningen for motorsykkelsport FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme).

Speedway

Polen er favoritter

Som i tidligere år er det også i 2014 sesongen tolv individuelle løp, hvor sammenlagt poengsum for året kommer til å avgjøre hvem som blir verdensmester, på samme måte som man gjør det i Formel 1 og mange andre motorsport verdensmesterskap. Og så langt i år er det klart at Polen har hevdet seg som det landet med best vinnersjanser, spesielt hvis man tar for seg oddsen hos noen av bookmakerne på nettet. Vi sjekket hos Unibet som ser ut til å være representative for resten av odds-sidene, og der er Polen soleklare favoritter med en odds på bare 1,70 i skrivende stund. Det er takket være deres sterke førere Krzysztof Kasprzak og Jaroslaw Hampel, som begge har gjort det bra så langt i 2014-sesongen. Hampel var i tillegg fjorårets sølvvinner, mens Kasprzak kom på tiende plass i 2013.

Ingenting avgjort

De tre første rundene er allerede avholdte, hvilket betyr at mye fortsatt kan skje i de ni resterende rundene. Det er veldig få poeng som skiller førerne som så langt ligger på de øverste ti plasseringene. Det er 15 faste førere i Speedway GP. De representerer i alt åtte ulike nasjoner: Storbritannia, Polen, Danmark, USA, Australia, Sverige, Slovenia og Tyskland. I tillegg kjører en «wild card»-fører i hvert race, og i tillegg er det to backup-førere i tilfelle noe skulle skje med de faste førerne. Hvis man sjekker hjemmesiden til Speedway GP kan man få en fullstendig oversikt over hvem som har gjort hva så langt i sesongen. Vi ser at Kasprzak fortsatt leder sesongen selv om han ikke fikk kjørt i den tredje runden som gikk av stabelen i Finland 17.mai!

Danmark og Australia ligger godt an

Rett etter Polen på oddsen ligger Danmark med odds på 3,00, og Australia med odds på 5,00. Hvem som faktisk vinner får du bare vite hvis du følger med på resten av sesongen, som avgjøres med det siste racet i Torun i Polen den 11. oktober.

About

View all posts by